Dinerkaart

Ons brood

Broodplank Nes Café
6.25

Diverse broodjes met kruidenboter, aioli en paprikapesto

Streekproduct

Flammkuchen

Flinterdun brooddeeg uit de Elzas.

Punten
5.00

Met knoflook, sesam, Provençaalse kruiden & aioli

Exclusief
10.00

Crème fraîche, stoofpeer, gorgonzola, walnoot, rucola en Amelander honing

Nescafé
11.00

Crème fraîche, gerookte makreel, paprikapesto, olijfkruim en rucola

Soepen

Met boerenbrood

Tomatensoep
5.50

Van geroosterde tomaten, knoflook en een vleugje room

Groninger mosterdsoep
6.50

Met uitgebakken spekjes en prei

Voorgerechten

Rillette van gerookte makreel
8.75

Pouche de blette, verse biet, komkommerkruid en knoflook broodpapier

Thai Beef Salade
12.50

Gemarineerde biefstukreepjes, gemende sla, champignons, paprika, ui, zontomaatjes, sushi gember, sesam en een Oosterse dressing

Salade buche chèvre
10.25

Salade, gegratineerde geitenkaas, gebakken hazelnoot crumble, honing, appel en een grove dressing van granaatappel, biet en ui

Franse kaas uit de oven
9.50

Zachte camembert met rode uienmarmelade, rozemarijn en broodchips

Runder carpaccio
12.50

Flinterdun gesneden ossenhaas, Amelander oude kaas, pijnboompitten, rode ui, zontomaten, truffelmayonaise en gemengde sla

Grillspecialiteiten

Onderstaande gerechten worden bereid op onze speciale “GREEN EGG” grill. De unieke rondom verwarming zorgt ervoor dat het vlees zeer snel bereid wordt, waardoor de smaak, geur en kleur optimaal bewaard blijven. De grill geeft het vlees een onmiskenbare en heerlijke houtskool grillsmaak.

Vis, gevogelte en vega specialiteiten

Boerderij eend
19.00

Eendenfilet afgelakt met Hoisinsaus gegrild op de Green Egg, met groene asperge, knolselderijpuree en een sabayon van sinaasappel

Biertip: Maisels Weisse
Rode poon
18.00

Rode poon sous vide gegaard in olijfolie, Boterzacht! Met zoete aardappelfriet, een grove zoetzure dressing van granaatappel, biet en ui

Biertip: Korenwolf
Ambachtelijke Kaasfondue
19.75

Fondue van verschillende soorten kaas met groentencrudité, appel, sesamzaad, maanzaad, Provençaalse kruiden en rustiek landbrood

Biertip: Wilderen Tripel
Green Egg Portobello
17.50

Gevuld met gorgonzola, knoflook en bladpeterselie, op grillgroenten met paprika en cherrytomaatjes

Kabeljauw a la naranja
19.50

Gemarineerd en bereid op hout, afgelakt en op smaak gebracht met Licor 43, geserveerd met zoete aardappelpuree en geglaceerde bospeen

Biertip: Chimay Wit
Grillgroenten salade (lauwwarm)
13.50

Frisse slasoorten, grillgroenten, een honing balsamico dressing, geroosterde noten, pitten en met rustiek landbrood

Vlees specialiteiten

Steak Nescafé
19.50

Steak van het Angus op groene asperges, zoete aardappelpuree, krokante Coburgerham en een jus de veau uit eigen keuken

Biertip: Rochefort 8
Streekproduct
Roast iberico
18.75

Super mals procureur van het Spaanse scharrelvarken met ‘Sweet potato fries” en gekarameliseerde ui

Biertip: Pauwel Kwak
Flank steak
23.50

Australian Grain Fed Beef, bijzonder, smaakvol en van uitzonderlijke kwaliteit met gekonfijte knoflook en paddenstoelenboter

Biertip: Brugse Zot dubbel
Spare Ribs
19.50

Wij garen de ribs zes uren op de Green Egg, afgelakt met ons eigen authentieke bbq lak met 2 sauzen. American garlic en Smokey grill

Biertip: Rochefort 8
Supersaté (250gr)
14.75

Super malse saté van gemarineerde kippendij met adjar, krokante uitjes, pindasaus en Indonesische “krupuk oedang”

Biertip: Duvel
Steak chèvre
19.25

Steak van Schotse scharrelrund met honing gegratineerde geitenkaas, rode uienmarmelade en geroosterde hazelnoot

Biertip: Gouden Carolus Hopsinjoor

Voor de belhamels tot 12 jaar

Pannenkoeken met stroop en poedersuiker. De gerechten worden geserveerd frietjes, mayonaise en een verrassing.

Appel Pannenkoek
7.00
Spek Pannenkoek
7.00
Ham Pannenkoek
7.00
Kaas Pannenkoek
7.00
Naturel Pannenkoek
6.00
Poffertjes – 12 stuks – roomboter en poedersuiker
5.50
Satéspies met pindasaus
7.95
Petit Spareribs
7.95
Kibbeling
7.95
Frikandel
7.00
Kroket
7.00
Stokbrood met kruidenboter
3.50
Tomatensoep
3.50

Burgers, Grill & Friet

100% biologische burger met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen.

Nescafé Burger
16.50

Rode ui, sla, krokante bacon, tomaat, uitjes en “Smokey BBQ” saus.

Biertip: Brugse Zot blond
Vuurtoren Burger
16.50

Sla, tomaat, augurk, rode ui, kaas soufflé en ”American Garlic” saus

Biertip: Brugse Zot blond
Body Burger
16.50

Sla, tomaat, augurk, gegrilde paprika, rode ui en “Smokey Cocktail” saus

Biertip: Brugse Zot blond
Dutch weedburger
18.50

De gezondste hamburger ter wereld. 100% plantaardig. Van sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren. Met bijpassend weed sauce, verse friet en mayonaise

Desserts

Om nog even na te genieten. Tip: Dessertwijn: de perfecte begeleider van de ijsdesserts en chocolade.

Spanje Valencia Fusta Nova
5.25

Licht aroma van vanille en citrus. Een frisse plezierige wijn.

Zuid Spanje CARPE DIEM ”Pluk de dag”
5.25

Zachte volle wijn met een geur van honing.

Zuid Spanje Pedro Ximénez
5.25

Een zoete, volle, zachte sherry met een zachte geur van rozijnen en fruit

Wij werken met het biologisch ijs. Dit ijs wordt ambachtelijk bereid met vers fruit en verse ingrediënten. Volle melk wordt direct bij binnenkomst verwerkt. Vooral smaakvol en eerlijk!

Brownie Crumble
6.90

Chocotaartje uit de oven met monchou, pistache-ijs en slagroom

Witte Choco Cheese Cake
6.90

Met bosbessen coulis, bastogne en witte chocolade schotsen

Karamel & merengue
6.90

Vanilleroom ijs, karamelijs, Amaretto, merengue, slagroom en stroopwafel

Crème Brûlée
6.50

Met kardemom en munt

Amelander tiramisu
6.50

Met Amelander Nobeltje, Duumkes en slagroom

Sorbet Nescafe
6.50

Vanilleroomijs, brownieblokjes, rode vruchten coulis, gebakken hazelnootcrumble en slagroom

Kinder ijsje
3.50

Met een keuze uit: 1 bol vanille- of aardbei ijs met slagroom

IJs Raket
1.60

Reserveren?

Bel.: +31 (0)519 – 542760