Dinerkaart

Ons brood

Broodplank Nes Café
5.95

Diverse broodjes met kruidenboter, tapenade en aioli.

Streekproduct

Flammkuchen

Flinterdun brooddeeg met crème fraiche. Een gerecht uit de Elzas, ‘’lekker om samen te delen’’

Exclusief
9.75

Peer, gorgonzola, walnoot, rucola en honing

Nescafé
9.75

Gerookte zalm, wakame salade, wasabimayonaise en olijfkruim

Soepen

Met boerenbrood

Franse uiensoep
5.50

Klassiek met kaas gegratineerd brood

Tomatensoep
5.50

Van geroosterde tomaten, knoflook en een vleugje room

Groninger mosterdsoep
6.50

Met uitgebakken spekjes en prei

Voorgerechten

Zalm & Zalm
11.50

Gerookte zalm, zalmmousse, komkommer, wakame, sesamzaad, wasabimayonaise en croutons

Runder carpaccio
10.50

Met gemengde sla, pijnboompitten, rode ui, zontomaten, Amelander oude kaas en truffelmayonaise

Camambert uit de oven
9.75

Met rode uienmarmelade, rozemarijn en brood

Thai Beef Salade
11.50

Gemarineerde reepjes biefstuk, gemende sla, champignons, paprika, uisnippers, zontomaatjes, sesam en een Oosterse dressing

Grillspecialiteiten

Onderstaande gerechten worden bereid op onze speciale “GREEN EGG” grill. De unieke rondom verwarming zorgt ervoor dat het vlees zeer snel bereid wordt, waardoor de smaak, geur en kleur optimaal bewaard blijven. De grill geeft het vlees een onmiskenbare en heerlijke houtskool grillsmaak.

De gerechten worden geserveerd met verse friet uit eigen keuken, mayonaise en salade. (m.u.v. de Grillgroente salade)

Vis, gevogelte en vega specialiteiten

Eendenborst
22.75

Van de Green Egg, afgelakt met hoisinsaus met pastinaakcrème, stoofpeer en een sabayon van sinaasappel

Biertip: Maisels Weisse
Plank zalm
21.75

Licht gezoet en bereid op hout met knolselderijpuree en Hollandaisesaus uit eigen keuken

Biertip: La Chouffe
Ambachtelijke Kaasfondue
19.50

Fondue van verschillende soorten kaas met groentencrudité, sesamzaad, maanzaad, Provençaalse kruiden, rustiek landbrood en salade

Biertip: Wilderen Tripel
Green Egg Portobello
18.50

Gevuld met gorgonzola, knoflook en bladpeterselie. Op gegrilde groene asperges met paprika en trostomaten.

Kabeljauw a la naranja
19.50

Gemarineerd en bereid op hout, afgelakt en op smaak gebracht met licor 43, geserveerd met zoete aardappelpuree en grillgroenten

Biertip: Chimay Wit
Grillgroenten salade (lauwwarm)
12.50

Frisse slasoorten, diverse gegrilde groenten, een honing balsamico dressing, geroosterde noten en pitten met brood geserveerd

Vlees specialiteiten

De gerechten worden geserveerd met verse friet uit eigen keuken, mayonaise en salade.

Steak Nescafé
22.50

Angus Steak op groene asperges, pastinaakpuree, krokante parmaham, een stoofpeer en een jus de veau uit eigen keuken

Biertip: Rochefort 8
Streekproduct
Roast iberico
21.75

Procureur van het Spaanse scharrelvarken, super mals, met gebakken appelpartjes, stoofpeer en een appeljus

Biertip: Pauwel Kwak
Flank steak
24.50

“Australian grain-fed” bavette, bijzonder en vooral smaakvol met bospaddenstoelenboter en gepofte knoflook

Biertip: Brugse Zot dubbel
Spare Ribs
20.75

Gemarineerd en zeer langzaam gegaard op onze Green Egg geserveerd met “american garlic” en “smokey bbq”-saus

Biertip: Rochefort 8
Steak chèvre
21.75

Steak van Schotse scharrelrund met honing gegratineerde geitenkaas, geroosterde amandelen en rode uien marmelade

Biertip: Gouden Carolus Hopsinjoor

Voor de belhamels tot 12 jaar

Pannenkoeken met stroop en poedersuiker. De gerechten worden geserveerd frietjes, mayonaise en een verrassing.

Appel Pannenkoek
7.00
Spek Pannenkoek
7.00
Ham Pannenkoek
7.00
Kaas Pannenkoek
7.00
Naturel Pannenkoek
7.00
Satéspies met pindasaus
7.75
Petites Spareribs
7.75
Kibbeling
7.75
Frikandel
6.75
Kroket
6.75
Vietnamese loempia (vega)
6.75
Stokbrood met kruidenboter
3.50
Tomatensoep
3.50
Gerookte zalm en sla
4.00

Café gerechten

De gerechten worden geserveerd met verse friet uit eigen keuken, mayonaise en salade.

Gebakken tongschar
18.50

In olie gebakken met een Hollandaise saus uit eigen keuken

Biertip: Strandgaper
Supersaté
14.50

Malse saté van kippendij met krokante uitjes en pindasaus

Biertip: Duvel

Burgers, Grill & Friet

100% biologische burger op een klassieke maxi bol met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen.

Nescafé Burger
15.75

Rode ui, sla, krokante bacon, tomaat, uitjes en “Smokey BBQ” saus.

Biertip: Brugse Zot blond
Vuurtoren Burger
15.75

Sla, tomaat, augurk, rode ui, kaas soufflé en ”American Garlic” saus

Biertip: Brugse Zot blond
Body Burger
15.75

Sla, tomaat, augurk, gegrilde paprika, rode ui en “Smokey Cocktail” saus

Biertip: Brugse Zot blond

Desserts

Om nog even na te genieten. Tip: Dessertwijn: de perfecte begeleider van de ijsdesserts en chocolade.

Spanje Valencia Fusta Nova
5.25

Licht aroma van vanille en citrus. Een frisse plezierige wijn.

Zuid Spanje CARPE DIEM ”Pluk de dag”
5.25

Zachte volle wijn met een geur van honing.

Zuid Spanje Pedro Ximénez
5.25

Een zoete, volle, zachte sherry met een zachte geur van rozijnen en fruit

Wij werken met het biologisch ijs. Dit ijs wordt ambachtelijk bereid met vers fruit en verse ingrediënten. Volle melk wordt direct bij binnenkomst verwerkt. Vooral smaakvol en eerlijk!

Brownie Crumble
6.75

Chocotaartje uit de oven met monchou, pistache-ijs en slagroom

Witte Choco Cheese Cake
6.50

Met bosbessen coulis, bastogne en witte chocolade schotsen

Speculaas En Gouden Carolusmousse
5.75

Met vanille ijs en speculaas koekjes

Crème Brûlée
6.25

Met kardemom en munt

Karamelcoupe
6.25

Vanille ijs, karamelijs, Amaretto, slagroom en stroopwafel

Warme appeltaart
6.50

Met een bolletje vanille ijs en slagroom

Kinder ijsje
3.50

Met een keuze uit: 1 bol vanille- of aardbei ijs met slagroom

IJs Raket
1.75

Reserveren?

Bel.: +31 (0)519 – 542760