Dinerkaart

Ons brood

6,95

Diverse broodjes met kruidenboter, aioli en gemarineerde olijven

4,95

Donker volkoren bruinbrood met kruidenboter, aioli en gemarineerde olijven

Soepen

6,75

Met blauwe kaas, geroosterde noten en pompoenpitolie

6,50

Met uitgebakken spekjes en prei

Flammkuchen

10,00

Crème fraîche, rode ui, kastanjechampignons, prei,
knoflookolie en rucola

11,00

Crème fraîche, stoofpeer, gorgonzola, walnoot, rucola en portsiroop

Voorgerechten

12,50

Flinterdun gesneden ossenhaas, oude kaas, pijnboompitten, rode ui, zontomaten, truffelmayonaise en gemengde sla

Biertip: Maallust de Vagebond
9,50

Gebakken kippenlever, gekarameliseerde appel, zoetzure beukenzwammen, rode wijnsaus met uitgebakken spekjes en kastanjechampignons

Biertip: Natte van brouwerij ‘t ij
12,50

Gebakken coquilles, pompoencrème, pijnboompitten, Hollandse garnalen, beurre noisette, salie en krokante parmaham

Biertip: Thierry sauvage
11,00

Gegratineerde Bûche chèvre, lauwwarme salade, honing, appel, gebakken hazelnoot crumble en Amelander cranberrygel

Biertip: Mort subite witte Lambic
12,50

Lauwwarme salade met grote gamba’s, gebakken in een Oosterse dressing

Biertip: Thierry sauvage

Green Egg specialiteiten

23,00

(250 gram, voor de “echte”vleesliefhebber) - Steak van het graan gevoerde rund uit Uruguay, groene asperges, stoofpeer, pompoen crème, rode wijnsaus met uitgebakken spekjes en kastanjechampignons

Biertip: Bird brewery datsmaaktnaar meerkoet
21,50

Steak van het Angus met gegratineerde geitenkaas, krokante honing, gekarameliseerde amandelen, stoofpeer en Amelander cranberrygel

Biertip: Brouwerij ’t ij Zatte
23,50

Wij garen de ribs zes uren op de Green Egg. Met een glace van ons eigen authentieke bbq lak, krokante uitjes en een saus naar keuze: American garlic of Smokey grill

Biertip: Rochefort 8
22,50

Licht gezoet en bereid op hout met een pastinaak mousseline en groene asperges

Biertip: La Chouffe

Vis & Vega specialiteiten

15,50

Vegetarische curry met pompoencrème, rode linzen, kikkererwten, bloemkool, suger snaps, krokante Pappadum en broadbeans geserveerd met Basmati rijst

Biertip: Jopen Mooie Nel
26,50

Pittige grote gamba’s gebakken in knoflookolie en rode peper geserveerd met brood en aioli

Biertip: Lowlander IPA
21,50

Fondue van verschillende soorten kaas met groentencrudité, selderij, kastanjechampignons, komkommer, paprika, sesamzaad, maanzaad, Provençaalse kruiden en rustiek landbrood

Biertip: Texels tripel
21,50

Gebakken filet, geserveerd in een bisque met Hollandse garnalen en groene asperges

Biertip: La trappe dubbel
22,00

Sousvide gegaarde krokante eend op flatbread met zoetzure beukzwammen en een atjar van rode kool en hoisinsaus

Biertip: Barbar
19.50

Met een mousseline van pastinaak, winterse groenten en een gel van rode kool

Biertip: La Trappe dubbel
22.50

Biefstuk van het Edelhert uit Mazurië met een mousseline van pastinaak, een gel van rode kool, winterse groenten en een jus met een toon van pure chocola

Biertip: Texelse Storm Bock

Saté & Burgers

16,50

Super malse saté van gemarineerde kippendij met atjar, krokante uitjes, verse friet, pindasaus en “krupuk oedang”

Biertip: Gouden Carolus tripel
16,50

Rode ui, sla, krokante bacon, tomaat, uitjes en Smokey BBQ saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen

Biertip: Bird brewery ‘Rumourige Roodborst‘
18,50

De gezondste hamburger ter wereld.100% plantaardig. Sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren. Met weed sauce, verse friet en mayonaise.

Biertip: Schelderbrouwerij “Zeezuiper”

Poffertjes, Pannenkoeken & Patat

5,50

12st met roomboter en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

6,00

met stroop en poedersuiker

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

7,00

met friet, appelmoes en mayonaise

7,00

met friet, appelmoes en mayonaise

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

Desserts

5,25

Licht aroma van vanille en citrus. Een frisse plezierige wijn

5,25

Een zoete, volle, zachte sherry met een zachte geur van rozijnen en fruit

6,90

Uit de oven met Monchou crème, gezouten karamelijs, gekarameliseerde amandelen en slagroom

Biertip: Guinnes
7.50

Vanille roomijs, gezouten karamel, merengue, slagroom en karamelblokjes

6,90

Bevroren yoghurt schotsen, met honing, Amelander cranberrygel
hazelnoot crumble & slagroom

6,90

Sinaasappel Licor 43 magnum, witte chocolade ijs & slagroom

6,90

Met bosvruchtencoulis en krokante honing

Biertip: Lowlander Poorter
4,50

1 bol vanille of 1 bol trekdropijs met speklolly en slagroom

1,60

Reserveren?

Bel.: +31 (0)519 – 542760