Dinerkaart

Ons brood

Broodplank Nes Café
6.75

Diverse broodjes met kruidenboter, aioli en gemarineerde olijven

Streekproduct
Bierbrood
7.95

Volkoren plukbrood met basilicumboter en Amsterdamse uitjes

Biertip: Maallust Zware jongens

Flammkuchen

Flinterdun brooddeeg uit de Elzas.

Klassiek
10.00

Créme fraîche, rode ui, prei, spekjes en bietenblad

Gorgonzola
11.00

Crème fraîche, stoofpeer, gorgonzola, walnoot, rucola en Amelander honing

Soepen

Met boerenbrood

Tomatensoep met Thaise Twist
5.50

Geserveerd met brood

Groninger mosterdsoep
6.50

Met uitgebakken spekjes en prei

Bites, Bier en Voorgerechten

Naast onze bites kunt u kiezen voor een perfect speciaal biertje van onze bierkaart

Caprese
7.00

Gemarineerde tomaat, mozzarella, basilicumolie, tomaten crumble en basilicum crème

Biertip: Gutte Pier
Grote Gamba’s (3st)
8.00

Gebakken in pittige knoflookolie met brood

Biertip: Lowlander IPA
Salade buche chèvre
10.75

Salade, gegratineerde geitenkaas, gebakken hazelnoot crumble, honing, appel gemarineerde tomaat en gepofte quinoa

Biertip: Barbar
Paleta Iberico De Jabugo
8.00

Rauwe Iberico ham, zeezout, olijfolie en broadbeans

Biertip: Columbus
Kip Yakitori
6.00

Afgelakt en met een aardappel krokant

Biertip: Meerkoet
Shasimi Zalm
7.00

Met basilicum crème, zeewier-azijn dressing

Biertip: Tropical Ralphie
Runder carpaccio
12.50

Flinterdun gesneden ossenhaas, Amelander oude kaas, pijnboompitten, rode ui, zontomaten, truffelmayonaise en gemengde sla

Grillspecialiteiten

Onderstaande gerechten worden bereid op onze speciale “GREEN EGG” grill. De unieke rondom verwarming zorgt ervoor dat het vlees zeer snel bereid wordt, waardoor de smaak, geur en kleur optimaal bewaard blijven. De grill geeft het vlees een onmiskenbare en heerlijke houtskool grillsmaak.

Vis, gevogelte en vega specialiteiten

The dutch weedburger
18.50

De gezondste hamburger ter wereld.100% plantaardig. Sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren. Met weed sauce, verse friet en mayonaise.

Biertip: Zeezuiper
Kokos linzencurry
14.50

Vega curry met geroosterde pompoen, groene linzen, kikkererwten, bloemkool en suger snaps geserveerd met Basmati rijst, pappadum en kokos flakes

Biertip: Jopen Mooie Nel
Ambachtelijke Kaasfondue
21.50

Fondue van verschillende soorten kaas met groentencrudité, appel, sesamzaad, maanzaad, Provençaalse kruiden en rustiek landbrood

Biertip: Texels Tripel
Hele schol
21.50

Grote schol uit de oven, met zoete aardappel crème, gemarineerde olijven, ui, paprika, dille en kaffir lime olie

Biertip: Jopen Life’s a beach
Plank Zalm
22.50

Licht gezoet en bereid op hout met een crème van bloemkool en schorseneren

Biertip: La Chouffe
Verse Tomaten Ravioli
18.50

Met gemarineerde tomaat, saus van schapenkaas, Romeinse broccoli, basilicumolie en tomaten crumble

Biertip: Kompaan Thierry Sauvage
Pittige Grote Gamba’s (9st)
26.50

Grote gamba’s gebakken in knoflookolie, rode peper, verse kruiden met brood en aioli

Biertip: Lowlander IPA

Vlees specialiteiten

Steak Nescafé
19.50

Steak van het Angus op een crème van zoete aardappel, met 3 bereidingen van biet en gepofte Quinoa

Biertip: St. Bernardes
Streekproduct
Flanksteak
29.50

Australien grainfed bavette met jus d’veau, romanesco en bloemkoolroosjes

Biertip: Orval
Spare Ribs
23.50

Wij garen de ribs zes uren op de Green Egg, een glace van ons eigen authentieke bbq lak, krokante uitjes en een saus naar keuze:  American garlic of Smokey grill

Biertip: Rochefort 8
Supersaté (250gr)
16.50

Super malse saté van gemarineerde kippendij met adjar, krokante uitjes, verse friet, pindasaus en Indonesische “krupuk oedang”

Biertip: Duvel
Teriyaki Eend
21.50

Boerderij eend afgelakt en gegrild op de green egg, met gestoomde savooie kool, sesam, frisse sinaasappel citroenboter en een krokantje

Biertip: West malle dubbel

Voor de belhamels tot 12 jaar

Pannenkoeken met stroop en poedersuiker. De gerechten worden geserveerd frietjes, mayonaise en een verrassing.

Appel Pannenkoek
7.00
Spek Pannenkoek
7.00
Ham Pannenkoek
7.00
Kaas Pannenkoek
7.00
Naturel Pannenkoek
6.00

Poffertjes – 12 stuks – roomboter en poedersuiker
5.50
Satéspies met pindasaus
7.95
Petit Spareribs
7.95
Kibbeling
7.95
Frikandel
7.00
Kroket
7.00
Stokbrood met kruidenboter
3.50

Burgers, Grill & Friet

100% biologische burger met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen.

Nescafé Burger
16.50

Rode ui, sla, krokante bacon, tomaat, uitjes en Smokey BBQ saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen.

Biertip: Brugse Zot blond
Vuurtoren Burger
16.50

Sla, tomaat, augurk, rode ui, kaassoufflé en American Garlic saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen

Biertip: Brugse Zot blond
Dutch weedburger
18.50

De gezondste hamburger ter wereld. 100% plantaardig. Van sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren. Met bijpassend weed sauce, verse friet en mayonaise

Desserts

Om nog even na te genieten. Tip: Dessertwijn: de perfecte begeleider van de ijsdesserts en chocolade.

Spanje Valencia Fusta Nova
5.25

Licht aroma van vanille en citrus. Een frisse plezierige wijn.

Zuid Spanje Pedro Ximénez
5.25

Een zoete, volle, zachte sherry met een zachte geur van rozijnen en fruit

Wij werken met het biologisch ijs. Dit ijs wordt ambachtelijk bereid met vers fruit en verse ingrediënten. Volle melk wordt direct bij binnenkomst verwerkt. Vooral smaakvol en eerlijk!

Brownie Crumble
6.90

Chocotaartje uit de oven met monchou, pistache-ijs en slagroom

Biertip: Meerkoet
Witte Choco Cheese Cake
6.90

Met bosvruchtencoulis

Biertip: Lowlander Poorte
Frozen Yoghurt
6.90

Bevroren yoghurt schotsen, met honing, vers roodfruit, hazelnoot crumble & slagroom

Sinaasappel Magnum
6.90

Sinaasappel licor 43 magnum, bloedsinaasappel sorbet ijs & slagroom

Kinder ijsje
3.50

Met een keuze uit: 1 bol vanille- of aardbei ijs met slagroom

IJs Raket
1.60

Reserveren?

Bel.: +31 (0)519 – 542760

Deutsch

Speisekarte