Dinerkaart

Ons brood

Broodplank Nes Café
6.50

Diverse broodjes met kruidenboter, aioli en gemarineerde olijven

Streekproduct

Flammkuchen

Flinterdun brooddeeg uit de Elzas.

Punten
6.50

Met knoflook, sesam, Provençaalse kruiden & aioli

Gorgonzola
11.00

Crème fraîche, stoofpeer, gorgonzola, walnoot, rucola en Amelander honing

Gerookte Zalm
11.00

Crème fraîche, gerookte zalm, wakame, wasabi mayonaise en olijfkruim

Soepen

Met boerenbrood

Tomatensoep
5.50

Van geroosterde tomaten, knoflook en een vleugje room

Groninger mosterdsoep
6.50

Met uitgebakken spekjes en prei

Pompoensoep
6.50

Romige soep met geitenkaascrème en geroosterde pompoenpitten

Voorgerechten

Carpaccio van het hert
12.50

Hertencarpaccio met geroosterde “broad beans”, schuim van knolselderij, portsiroop en rucola

Garnalen & knolselderij
15.00

Hollandse garnalen, Noorse garnalen op knapperige sla, wakamé, wasabi mayonaise en olijfkruim met Broodchips

Thai Beef Salade
12.50

Gemarineerde biefstukreepjes, gemende sla, champignons, paprika, ui, zontomaatjes, gember, sesam en een Oosterse dressing

Salade buche chèvre
10.25

Salade, gegratineerde geitenkaas, gebakken hazelnoot crumble, honing, appel en een grove dressing van granaatappel, biet en ui

Paleta iberico de jabugo
12.50

Rauwe Iberico ham uit zuid-west Spanje

Runder carpaccio
12.50

Flinterdun gesneden ossenhaas, Amelander oude kaas, pijnboompitten, rode ui, zontomaten, truffelmayonaise en gemengde sla

Grillspecialiteiten

Onderstaande gerechten worden bereid op onze speciale “GREEN EGG” grill. De unieke rondom verwarming zorgt ervoor dat het vlees zeer snel bereid wordt, waardoor de smaak, geur en kleur optimaal bewaard blijven. De grill geeft het vlees een onmiskenbare en heerlijke houtskool grillsmaak.

Vis, gevogelte en vega specialiteiten

The dutch weedburger
18.50

De gezondste hamburger ter wereld.100% plantaardig. Sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren. Met weed sauce, verse friet en mayonaise.

Biertip: Zeezuiper
Pompoen linzencurry
14.50

Vega curry met pompoen, groene linzen, kikkererwten, bloemkool en suger snaps geserveerd met Basmati rijst en pappadum

Biertip: Texelse Skuunkoppe
Ambachtelijke Kaasfondue
19.75

Fondue van verschillende soorten kaas met groentencrudité, appel, sesamzaad, maanzaad, Provençaalse kruiden en rustiek landbrood

Biertip: Wilderen Tripel
Hele schol
19.50

Grote schol met pompoenpuree, gemarineerde olijven, ui, paprika en rozemarijn uit de oven

Biertip: Strandgaper
Plank Zalm
21.50

Licht gezoet en bereid op hout met een crème van bloemkool en schorseneren

Biertip: La Chouffe
Schotse fazant duo
20.50

Wilde fazant uit Schotland, gekonfijte bout, gebakken filet met stoofpeer, bospaddenstoelen boter en pompoencrème

Biertip: La Trappe dubbel

Vlees specialiteiten

Steak Nescafé
19.50

Steak van het Angus op groene asperges, bloemkoolcrème, krokante Coburgerham en een jus de veau uit eigen keuken

Biertip: Rochefort 8
Streekproduct
Ierse ribeye steak
28.50

“Een favoriet onder de vleeseters” (300 gram). Bijzonder smaakvol en van uitzonderlijke kwaliteit met grof zeezout en bospaddenstoelen boter.

Biertip: Brugse Zot dubbel
Spare Ribs
21.50

Wij garen de ribs zes uren op de Green Egg, afgelakt met ons eigen authentieke bbq lak met 2 sauzen. American garlic en Smokey grill

Biertip: Rochefort 8
Supersaté (250gr)
16.50

Super malse saté van gemarineerde kippendij met adjar, krokante uitjes, verse friet, pindasaus en Indonesische “krupuk oedang”

Biertip: Duvel
Gebakken zwijnshaas
18.50

Wildzwijn van de Duitse wouden, met gestoofde rode kool, gekarameliseerde appelpartjes en appeljus

Biertip: Brugse Bock
Herten biefstuk
22.50

Biefstuk van het Edelhert uit Mazurië met pompoenpuree, gestoofde Gieser Wildemanpeer en rode wijn jus

Biertip: Texelse Storm Bock

Voor de belhamels tot 12 jaar

Pannenkoeken met stroop en poedersuiker. De gerechten worden geserveerd frietjes, mayonaise en een verrassing.

Appel Pannenkoek
7.00
Spek Pannenkoek
7.00
Ham Pannenkoek
7.00
Kaas Pannenkoek
7.00
Naturel Pannenkoek
6.00

Poffertjes – 12 stuks – roomboter en poedersuiker
5.50
Satéspies met pindasaus
7.95
Petit Spareribs
7.95
Kibbeling
7.95
Frikandel
7.00
Kroket
7.00
Stokbrood met kruidenboter
3.50
Tomatensoep
3.50

Burgers, Grill & Friet

100% biologische burger met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen.

Nescafé Burger
16.50

Rode ui, sla, krokante bacon, tomaat, uitjes en Smokey BBQ saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen.

Biertip: Brugse Zot blond
Vuurtoren Burger
16.50

Sla, tomaat, augurk, rode ui, kaassoufflé en American Garlic saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen

Biertip: Brugse Zot blond
Dutch weedburger
18.50

De gezondste hamburger ter wereld. 100% plantaardig. Van sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren. Met bijpassend weed sauce, verse friet en mayonaise

Desserts

Om nog even na te genieten. Tip: Dessertwijn: de perfecte begeleider van de ijsdesserts en chocolade.

Spanje Valencia Fusta Nova
5.25

Licht aroma van vanille en citrus. Een frisse plezierige wijn.

Zuid Spanje CARPE DIEM ”Pluk de dag”
5.25

Zachte volle wijn met een geur van honing.

Zuid Spanje Pedro Ximénez
5.25

Een zoete, volle, zachte sherry met een zachte geur van rozijnen en fruit

Wij werken met het biologisch ijs. Dit ijs wordt ambachtelijk bereid met vers fruit en verse ingrediënten. Volle melk wordt direct bij binnenkomst verwerkt. Vooral smaakvol en eerlijk!

Brownie Crumble
6.90

Chocotaartje uit de oven met monchou, pistache-ijs en slagroom

Witte Choco Cheese Cake
6.90

Met bosvruchtencoulis, bastogne en witte chocolade schotsen

Karamel & merengue
6.90

Vanilleroom ijs, karamelijs, Amaretto, merengue, slagroom en stroopwafel

Brownie & bosvruchten
6.90

Vanilleroomijs, brownie blokjes, rode vruchten coulis, gebakken hazelnootcrumble en slagroom

Kinder ijsje
3.50

Met een keuze uit: 1 bol vanille- of aardbei ijs met slagroom

IJs Raket
1.60

Reserveren?

Bel.: +31 (0)519 – 542760

Deutsch

Speisekarte