Dinerkaart

Ons brood

7,50

Boerenbrood en stokbrood uit de oven met kruidenboter,
Aioli en gemarineerde olijven

5,00

Met kruidenboter, aioli en gemarineerde olijven. Keuze uit: boerenbrood of wit stokbrood.

Soepen

6,50

Met lente-ui en broodstengel

6,50

Met uitgebakken spekjes, prei en boerenbrood

Flammkuchen

10,00

Crème fraîche, rode ui, spek, prei en rucola

11,00

Crème fraîche, geitenkaas, walnoot, spinazie en honing

11,00

Hoisinsaus, Hollandse garnalen, prei, paprika,
zoetzure beukenzwam en rucola

Voorgerechten

9,50

Zeebaarsfilet met zomerse salade van ingemaakte groenten

Biertip: ‘t IJ IJwit
11,00

Gegratineerde geitenkaas, lauwwarme salade, spinazie,
Gebakken hazelnootcrumble, honing, appel en hibiscusgel

Biertip: Mort Subite Witte Lambic
12,50

Gebakken coquilles, pompoencrème, pijnboompitten, Hollandse garnalen, beurre noisette, salie en krokante parmaham

Biertip: Thierry sauvage
12,50

Lauw warme salade met gemarineerde biefstukreepjes afgeblust
met een oosterse dressing, sesamzaadjes en sushigember

Biertip: Kompaan Joey Greenhorn
9,00

Gebakken zeevruchten afgeblust met witte wijn,
verse pasta, schuim van droge worst met brood en aioli

Biertip: Texels Skuumkoppe
12,50

Flinterdun gesneden ossenhaas, oude kaas, pijnboompitten,
rode ui, zontomaten, truffelmayonaise en gemengde sla

Biertip: Texels Vuurbaak

Green Egg specialiteiten

22,50

Steak van het Angus met gegratineerde geitenkaas, krokante honing,
gekarameliseerde amandelen, gegrilde courgette en hibiscusgel
amandelen, stoofpeer en Amelander cranberrygel

Biertip: Jopen Mooie Nel
24,50

(250 gram, voor de “echte” vleesliefhebber) - Steak van het met graan gevoerde rund uit Uruguay, groene asperges, zoete aardappelcrème, rode wijnsaus met champignons en uitgebakken spekjes

Biertip: Rochefort 10
23,50

Wij garen de ribs zes uren op de Green Egg. Met een glace van ons eigen authentieke bbq lak, krokante uitjes en een saus naar keuze: American garlic of Smokey grill

Biertip: Rochefort 8
23,50

Licht gezoet en bereid op hout met grillgroenten, spinazie en bataatpuree

Biertip: La Chouffe

Vis & Gevogelte

22,50

Hele zeebaars gevuld met verse kruiden en citrusvruchten met een salsa van olijven, kappertjes, ansjovis, knoflook en zongedroogde tomaat

Biertip: La Chouffe
18,50

Mix van gebakken zeevruchten afgeblust met witte wijn,
zeekraal, schuim van droge worst op een verse pasta met brood en aioli

Biertip: ’t IJ Zatte
22,50

Sous-vide gegaarde krokante eend met zoetzure beukzwammen, een atjar van rode kool en hoisinsaus

Biertip: Barbar
22,75

Gebakken filet, geserveerd in een bisque met Hollandse garnalen en groene asperges

Biertip: La Trappe Dubbel
2,40

Groene salade, Amerikaanse coleslaw, Pittige Kimchi (ingemaakte Koreaanse witte kool), Verse friet

Vega specialiteiten

18,00

Grillgroenten, spinazie, gemengde sla, honing-balsamico-dressing, hazelnootcrumble, gegratineerde geitenkaas met boerenbrood

Biertip: Mort Subite Witte Lambic
16,50

Vegetarische curry met zoete aardappel, rode linzen, kikkererwten, bloemkool, sugarsnaps, krokante pappadum, broadbeans en Basmati rijst

Biertip: Lowlander IPA
21,50

Fondue van verschillende soorten kaas met groenten crudité, selderij, appel, komkommer, paprika, sesamzaad, maanzaad, Provençaalse kruiden en rustiek landbrood

Biertip: Texels Tripel

Café gerechten

16,50

Malse saté van gemarineerde kippendij, atjar van rode kool, krokante uitjes, verse friet, pindasaus uit eigen keuken en Krupuk Udang

Biertip: Gouden Carolus tripel
16,50

Rode ui, sla, krokante bacon, tomaat, uitjes en Smokey BBQ saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen

Biertip: St. Bernardus 8
16,75

Cheddar cheese, rode ui, sla, bacon, tomaat, krokante uitjes, Jalapeño peper, hot cocktailsaus met verse friet, mayonaise en gefrituurde ui-ringen

Biertip: Lowlander IPA
18,50

100% plantaardig - Sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren met weedsauce, verse friet, mayonaise en gefrituurde ui-ringen

Biertip: Gouden Carolus Tripel

Poffertjes, Pannenkoeken & Patat

5,75

12st met roomboter en poedersuiker

8,00

met stroop en poedersuiker

8,50

met stroop en poedersuiker

8,50

met stroop en poedersuiker

8,50

met stroop en poedersuiker

7,75

met stroop en poedersuiker

9,75

salami, kaas en tomatensaus

8,50

met friet, appelmoes en mayonaise

8,50

met friet, appelmoes en mayonaise

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

7,00

met friet, appelmoes en mayonaise

7,00

met friet, appelmoes en mayonaise

8,50

met friet, appelmoes en mayonaise

Dessertwijn

5,25

Licht aroma van vanille en citrus. Een frisse plezierige wijn

5,25

Een zoete, volle sherry met een zachte geur van rozijnen en fruit

5,25

Medium zoete dessertwijn met tonen van citrusfruit, limoen, peer en appel

Desserts

7,90

Sorbetijs, vers ingemaakt fruit, schuim van witte chocolade, kokos en limoen

7,00

Uit de oven met Monchou crème, gezouten karamelijs, gekarameliseerde amandelen en slagroom

Biertip: Guinnes
7,00

Bevroren yoghurtschotsen met honing, bosvruchtencoulis
hazelnootcrumble en slagroom

7,50

vanille roomijs, gezouten karamel, merengue, karamelblokjes en slagroom

7,00

Met hibiscusgel en krokante honing

3,75

1 bol cookie dough-, vanille- of aardbeienijs met slagroom en versiering

3,75

1 bol vanille-, cookie dough-, gezouten karamel- of sorbetijs met slagroom

Reserveren?

Bel.: +31 (0)519 – 542760