Dinerkaart

Ons brood

6,75

Diverse broodjes met kruidenboter, aioli en gemarineerde olijven

7,95

Donker volkoren brood met een vleugje bier, aioli en geitenkaas spread

Biertip: Maallust “Zware jongens”

Soepen

5,50

Geserveerd met boeren brood

6,50

Met uitgebakken spekjes, prei en boerenbrood

Flammkuchen

10,00

Créme fraîche, rode ui, prei, spekjes en bietenblad

11,00

Crème fraîche, stoofpeer, gorgonzola, walnoot, rucola en honing

Voorgerechten

12,50

Flinterdun gesneden ossenhaas, oude kaas, pijnboompitten,
rode ui, zontomaten, truffelmayonaise en gemengde sla

13,50

Grote gamba’s gebakken in knoflookolie, rode peper,
verse kruiden met brood en aioli

Biertip: Lowlander IPA
9,25

Gemarineerde tomaat, mozzarella, basilicumolie,
tomaten crumble en basilicum crème

Biertip: Grutte Pier blond
12,50

Gemengde sla, gemarineerde olijven, komkommer, paprika,
rode ui en limoen mayonaise

12,75

Rauwe Iberico ham, zeezout, broadbeans olijfolie en boerenbrood

Biertip: Brouwerij ‘t IJ “Columbus”
10,75

Salade, gegratineerde Buche chevre, gebakken hazelnoot crumble,
honing, appel en gemarineerde tomaat

Biertip: Barbar

Green Egg specialiteiten

20,50

Steak van het Angus op groene asperges, zoete aardappel crème, Bieten chips en een jus de veau uit eigen keuken

Biertip: Rochefort 8
29,50

Favoriet onder de vleeseter! Australien grainfed bavette met jus de veau en grillgroenten

Biertip: Orval
23,50

Wij garen de ribs zes uren op de Green Egg. Met een glace van ons eigen authentieke bbq lak, krokante uitjes en een saus
naar keuze: American garlic of Smokey grill

Biertip: Rochefort 8
22,50

Licht gezoet en bereid op hout met een puree van zoete aardappelen en gegrilde groenten

Biertip: La Chouffe

Vis & Vega specialiteiten

15,50

Vega curry met zoete aardappel, groene linzen, kikkererwten, bloemkool, suger snaps pappadum en kokos flakes geserveerd met Basmati rijst

Biertip: Jopen Mooie Nel
26,50

Grote gamba’s gebakken in knoflookolie, rode peper, verse kruiden
met brood en aioli

Biertip: Lowlander IPA
21,50

Fondue van verschillende soorten kaas met groentencrudité, appel, sesamzaad, maanzaad, Provençaalse kruiden en rustiek landbrood

Biertip: Texels tripel
21,50

Schol uit de oven, met zoete aardappel crème, gemarineerde olijven, ui, paprika, dille en kaffir lime olie

Biertip: Jopen Life’s a beach
18,50

Met gemarineerde tomaat, saus van schapenkaas, Romeinse broccoli, basilicumolie en tomaten crumble

Biertip: Kompaan ‘Thierry Sauvage”

Saté & Burgers

16,50

Super malse saté van gemarineerde kippendij met atjar, krokante uitjes, verse friet, pindasaus en “krupuk oedang”

Biertip: Duvel
16,50

Sla, tomaat, augurk, rode ui, kaassoufflé en American Garlic saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen

Biertip: Brugse Zot blond
16,50

Rode ui, sla, krokante bacon, tomaat, uitjes en Smokey BBQ saus, met verse friet, mayonaise en gefrituurde uienringen

Biertip: Bird brewery ‘Rumourige Roodborst‘
18,50

De gezondste hamburger ter wereld.100% plantaardig. Sojasnippers en Royal Kombu op een knapperige O-mega bun vol van micro-algen en omega vetzuren. Met weed sauce, verse friet en mayonaise.

Biertip: Schelderbrouwerij “Zeezuiper”

Poffertjes, Pannenkoeken & Patat

5,50

12st met roomboter en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

7,00

met stroop en poedersuiker

6,00

met stroop en poedersuiker

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

7,00

met friet, appelmoes en mayonaise

7,00

met friet, appelmoes en mayonaise

7,95

met friet, appelmoes en mayonaise

Desserts

5,25

Licht aroma van vanille en citrus. Een frisse plezierige wijn

5,25

Een zoete, volle, zachte sherry met een zachte geur van rozijnen en fruit

6,90

Chocotaartje uit de oven met Monchou, pistache-ijs en slagroom

Biertip: Bird brewery: Datsmaaktnaarmeerkoet
6,90

Bevroren yoghurt schotsen, met honing, vers roodfruit, hazelnoot crumble & slagroom

6,90

Sinaasappel Licor 43 magnum, bloedsinaasappel sorbet ijs & slagroom

6,90

Met bosvruchtencoulis

Biertip: Lowlander Poorter
3,50

Keuze uit: 1 bol vanille of 1 bol aardbei ijs met spek lollie en slagroom

1,60

Reserveren?

Bel.: +31 (0)519 – 542760

Deutsch

Speisekarte